ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΟΝ ΠΟΝΤΟΥ

Γνωρίζοντας την ανάγκη όλων μας για πρόσβαση σε αναγνώσματα που αφορούν την ιδιαίτερη της ψυχής μας Πατρίδα, τον Εύξεινο Πόντο, δημιούργησα μια γωνιά για ανάγνωση αρχειακών-κυρίως- κειμένων με κύριο θέμα τους αυτόν τον τόσο αγαπημένο τόπο. Με το πέρασμα του χρόνου ελπίζω στον εμπλουτισμό του υλικού αυτού του «Αναγνωστηρίου Πόντου» κι εύχομαι στην ύπαρξη έστω και του ενός που κάτι θα πάρει από αυτόν.

Λένα Σαββίδου

.

.

Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου 2014

Through Armenia on Horseback-George Hughes Hepworth


ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ.

Through Armenia on Horseback-George Hughes Hepworth

Το βιβλίο του Χέπγουρθ, «Διασχίζοντας την Αρμενία επάνω στην πλάτη ενός αλόγου» (Μέσω της Αρμενίας έφιππος)  εκδόθηκε στο Λονδίνο στα 1898. Η γλώσσα του είναι η Αγγλική.

Βιβλιοθήκες που το φιλοξενούν: Library of Congress, Library of Michigan

 

 

THALASSA KARADENIZ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΟ-ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Μία προσπάθεια του ιστοχώρου Thalassa Karadeniz για την συλλογή και παρουσίαση πονημάτων που αφορούν τον Εύξεινο Πόντο, χωρίς ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ εκμετάλλευση του δικαιώματος (εμπορική, οικονομική, πολιτική) των Ποντίων-και όχι μόνον- για ενημέρωση.
Η αναπαραγωγή των βιβλίων είναι εντελώς ελεύθερη κι ελπίζω να χρησιμοποιηθεί για την απόκτηση γνώσης.  Σύνδεσμοι στην πηγή ΔΕΝ χρειάζονται. Αυτό που αληθινά χρειάζεται είναι να μεταδοθεί η γνώση και να είναι ελεύθερη χρεώσεων, αληθινή προσφορά στους προγόνους μας.

Λένα Σαββίδου
Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου